Irene Henriette Oestrich

Irene Henriette Oestrich – projektleder, psykolog, ph.d. adj. professor. Forfatter til Slip Angsten – gør op med frihedens værste fjende, Politikens Forlag, 2009:

Når jeg er forfatter er det af hele mit hjerte, men jeg er også leder, terapeut, supervisor og kliniker af hele mit hjerte, og det kræver koncentration. Så når det kommer til at kreere en bog, får jeg sved på panden. Den proces kræver meget mere end at øse af sine erfaringer og formidle et komplekst psykologisk emne på en enkel måde.

Da Gudrun Kragelund var redaktør på Slip Angsten, kom der orden i kaos, og det oprindelige manus gennemgik en omfattende omstrukturering, men uden at jeg følte, at mit manus blev ændret, eller stoffet led overlast. Det hele foregik i dyb respekt for manuskriptets indhold, og hvis noget gik tabt, var det, fordi det godt kunne undværes i den sammenhæng. Bogen blev meget mere læsevenlig, men ikke mindre interessant.

En forfatter værner om sit stof, som var det en baby, så det kræver mod og viljestyrke at gennemføre store omstruktureringer, uden at der opstår negative tanker og følelser undervejs. Den kunst mestrer Gudrun, og jeg kan varmt anbefale hendes fremragende evner til at forbedre og ændre ethvert manus.